Ασφάλεια Ευθύνης Εργοδότη

Ασφάλεια Ευθύνης Εργοδότη
H ασφάλεια & υγεία των εργαζομένων είναι ευθύνη αλλά & υποχρέωση των εργοδοτών

Η Ασφάλεια Ευθύνης Εργοδότη καλύπτει τη νομική ευθύνη του ασφαλισμένου εργοδότη για καταβολή αποζημιώσεων σε εργοδοτούμενους του σε σχέση με θάνατο ή σωματική βλάβη από ατύχημα ή επαγγελματική ασθένεια (η οποία καθορίζεται σε σχετικούς κανονισμούς) που προκαλούνται σαν αποτέλεσμα και κατά τη διάρκεια της απασχόλησης τους στην εργασία του Εργοδότη στην Κύπρο ή στο εξωτερικό (για μόνιμους κάτοικους Κύπρου).

Η Ασφάλεια Ευθύνης Εργοδότη στην Κύπρο είναι υποχρεωτική, με βάση τον Περί Υποχρεωτικής Ασφάλισης της Ευθύνης των Εργοδοτών Νόμο του 1997.

Τα ελάχιστα όρια αποζημίωσης βάσει του νόμου για τα οποία προσφέρεται η ασφαλιστική κάλυψη είναι τα ακόλουθα:
  • Για κάθε εργοδοτούμενο €160.000
  • Για κάθε περιστατικό ή σειρά περιστατικών €3.415.000
  • Για οποιαδήποτε περίοδο ασφάλισης €5.125.000

Παρόλο που τα πιο πάνω ποσά είναι τα ελάχιστα που απαιτούνται από τον Νόμο, δεν είναι και τα μέγιστα που μπορούν να απαιτηθούν στις περιπτώσεις επιδικάσεων για Ευθύνη Εργοδότη από τα δικαστήρια.

Οι εργοδότες μπορούν να επιλέξουν ασφαλιστικό πακέτο με μεγαλύτερα όρια αποζημίωσης.

Ανταγωνιστικά ωφελήματα

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Η Ασφάλιση Ευθύνης Εργοδότη είναι υποχρεωτική και η μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία συνιστά ποινικό αδίκημα. Όποιος απασχολεί άτομο για περισσότερες από 8 ώρες την εβδομάδα υποχρεούται να έχει τέτοια ασφάλιση. Η αμέλεια για ύπαρξη τέτοιας ασφάλισης μπορεί να εκθέσει την επιχείρησή σας σε τεράστια οικονομική ζημία ακόμη δε και να θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξή της.
Όχι, δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοια ασφάλιση για τον εαυτό σας. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι φρόνιμο να έχετε Ασφάλιση Προσωπικών Ατυχημάτων. Εξακολουθείτε να χρειάζεστε Ασφάλιση Ευθύνης Εργοδότη εάν εργοδοτείτε έστω και ένα υπαλλήλο.
Ο υπολογισμός του ασφάλιστρου βασίζεται στη δήλωσή σας για τις εκτιμώμενες ετήσιες ακαθάριστες απολαβές και τον αριθμό των εργαζομένων που ταξινομούνται ανά περιγραφή εργασίας/καθήκοντα.
Όχι, δεν χρειάζεται να ενημερώσετε την Ασφαλιστική Εταιρεία, ωστόσο, πρέπει να μας ενημερώσετε για σημαντικές αλλαγές στον αριθμό των εργαζομένων, τις ετήσιες αποδοχές τους ή μια νέα κατηγορία εργασίας.
Πρέπει να ειδοποιήσετε άμεσα και γραπτώς την Ασφαλιστική Εταιρεία για οποιοδήποτε περιστατικό που μπορεί να οδηγήσει σε υποβολή απαίτησης, δίνοντας πλήρεις λεπτομέρειες. Επιπλέον, θα πρέπει να προωθείται στην Εταιρεία κάθε σχετική επιστολή, απαίτηση, έγγραφο, κλήση και διαδικασία.

Antigonos Theodorou

Typically replies within a day

Hello, Welcome to the site. Please check the below button to chat with me through Viber.

Powered by WpChatPlugins
;