Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης

Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης
Η σωστή επιλογή για κάθε σύγχρονο επαγγελματία.

Επειδή κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι αλάνθαστος ή απρόσβλητος από κάποιο τυχαίο συμβάν η Ευθύνη δυστυχώς πάντα υπάρχει και βαραίνει τον κάθε επαγγελματία που παρέχει υπηρεσίες.

Μια λάθος στιγμή, μια λάθος απόφαση ή μια παράλειψή σας ως επαγγελματίας μπορεί να βλάψει τρίτους και να σας φέρει αντιμέτωπους με μεγάλες αποζημιώσεις και πολυετείς δικαστικές διαμάχες. Ειδικά επαγγέλματα όπως ο γιατρός, ο λογιστής, ο δικηγόρος, ο διαφημιστής κ.ο.κ. έχουν αυξημένες πιθανότητες να βρεθούν μπροστά σε τέτοιου είδους αξιώσεις.

Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και πολύ περισσότερο όλες οι επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, έχουν σημαντικές υποχρεώσεις και αναλαμβάνουν συγκεκριμένες ευθύνες έναντι εργαζομένων, πελατών, προμηθευτών, μετόχων, ακόμη και έναντι του περιβάλλοντος. Τις ευθύνες αυτές οφείλουν (είτε από τον Νόμο είτε όχι) να τις καλύπτουν με τα κατάλληλα ασφαλιστήρια, όπως το ασφαλιστήριο επαγγελματικής ευθύνης.

Στην AIC Insurances προσφέρουμε Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Επαγγελματικής Ευθύνης, τα οποία παρέχουν ένα πλέγμα προστασίας στον ασφαλισμένο επαγγελματία για την ευθύνη που φέρει από πράξεις ή παραλείψεις που σχετίζονται με τη φύση της εργασίας του.

Από τι μας Προστατεύει η Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης

Η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης προστατεύει τον ασφαλισμένο από Παράβαση Καθήκοντος – οποιαδήποτε πραγματική ή ισχυριζόμενη αμελή παράβαση καθήκοντος, αμελή πράξη, αμελές σφάλμα, αμελή παράλειψη, ανακριβή δήλωση, παραπλανητική δήλωση, παράβαση εγγύησης ή εξουσιοδότησης διαπραχθείσα με καλή πίστη, ή παράβαση εμπιστευτικότητας η οποία επέρχεται κατά την εκτέλεση ή την παράλειψη εκτέλεσης Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Ενδεικτικά παραδείγματα :

Γιατροί
Πρόκληση σωματικών βλαβών ή απώλειας ζωής σε ασθενείς κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους  δραστηριότητας

Μηχανικοί
Αξιώσεις για υλικές ζημιές, βλάβη ή οικονομικές απώλειες σε τρίτους που προέκυψαν από τη μελέτη ενός έργου ή την επίβλεψη κ.ο.κ.

Λογιστές
Παραλείψεις ή λάθη κατά την παροχή λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών

Δικηγόροι
Παραλείψεις σε νομικές διαδικασίες, λάθη, παραγραφές αδικημάτων, εμπορικό δίκαιο κ.ά.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης είναι υποχρεωτική για τα ακόλουθα επαγγέλματα:
  • Δικηγόροι
  • Ιατροί
  • Λογιστές
  • Αρχιτέκτονες και Πολιτικοί Μηχανικοί
  • Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές
  • Κτηματομεσίτες
  • Πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας (ΓΕΣΥ)
Ναι, υπό την προϋπόθεση ότι το περιστατικό που οδήγησε στην απαίτηση συνέβη μετά την αναδρομική ημερομηνία. Αναδρομική ημερομηνία είναι η ημερομηνία από την οποία διατηρούσατε συνεχόμενη ασφαλιστική κάλυψη Επαγγελματικής Ευθύνης (ακόμη κι αν αλλάξατε ασφαλιστή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου) ή μια ημερομηνία στο παρελθόν από την οποία ο ασφαλιστής σας έχει συμφωνήσει να σας καλύψει. Τυχόν απαιτήσεις που προκύπτουν από γεγονότα πριν από αυτή την ημερομηνία δεν καλύπτονται από την ασφάλισή σας.
Ναι, τα προσφερόμενα ασφαλιστήρια μας πληρούν τις ελάχιστες νομικές απαιτήσεις. Μπορούν να προσφερθούν υψηλότερα όρια κάλυψης κατόπιν αιτήματος.
Ναι, τα προσφερόμενα ασφαλιστήρια μας πληρούν τις απαιτήσεις του ΕΤΕΚ. Μπορούν να προσφερθούν υψηλότερα όρια κάλυψης κατόπιν αιτήματος.
Ναι, τα προσφερόμενα ασφαλιστήρια μας πληρούν τις ελάχιστες νομικές απαιτήσεις. Μπορούν να προσφερθούν υψηλότερα όρια κάλυψης κατόπιν αιτήματος.

Antigonos Theodorou

Typically replies within a day

Hello, Welcome to the site. Please check the below button to chat with me through Viber.

Powered by WpChatPlugins
;