Ασφάλεια διοικητικού προσωπικού και αξιωματούχων

Ασφάλεια Διοικητικού Προσωπικού και Αξιωματούχων
Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση κινδύνων

Το διοικητικό προσωπικό και οι αξιωματούχοι ενός οργανισμού, τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν όλο και πιο έντονο ρυθμιστικό και πολιτικό έλεγχο και είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο αγωγών λόγω της σημαντικότητας των αποφάσεων που λαμβάνουν. Η εταιρία τους, κατά συνέπεια, πρέπει να τους εξασφαλίζει τον χώρο που χρειάζονται έτσι ώστε να παίρνουν με αποφασιστικότητα τις αποφάσεις που πρέπει.

Η Ασφάλιση Ευθύνης Διευθυντών και Αξιωματούχων (ασφάλιση D&O) είναι ένας τύπος ασφάλισης ευθύνης που παρέχει οικονομική προστασία σε διευθυντές και στελέχη μιας νομικής οντότητας σε περίπτωση που ενάγονται για λάθη και παραλείψεις που διαπράχθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια D&O καλύπτουν απαιτήσεις από μετόχους, υπαλλήλους, πελάτες, προμηθευτές, ρυθμιστικές αρχές ή άλλα μέρη.

Η Ασφάλιση Ευθύνης Διευθυντών και Αξιωματούχων συνιστάται για οποιαδήποτε εταιρεία με διοικητικό συμβούλιο ή εκτελεστικά στελέχη, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον τύπο της επιχείρησης. Αυτό περιλαμβάνει δημόσιες εταιρείες, ιδιωτικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ακόμη και μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Τα Συμβόλαια μας περιέχουν Περιεκτική Κάλυψη από :

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

H ασφάλεια αυτή απευθύνεται στην οποιαδήποτε επιχείρηση. Παρόλο που η κάλυψη που προσφέρεται είναι για τους διευθυντές, συμβαλλόμενος μπορεί να είναι μονάχα η εταιρεία τους.
Στην Κύπρο είναι υποχρεωτική μονάχα η ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες. Υπάρχει όμως μία μεγάλη μερίδα διεθνών εταιριών που πραγματοποιεί την ασφάλεια αυτή λόγω του ότι αποτελεί προϋπόθεση ή και συμβατική υποχρέωση πραγματοποίησης συνεργασίας με πελάτες ή και προμηθευτές.
Όχι! Η ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης καλύπτει μονάχα σφάλματα και παραλείψεις σας όταν εκτελείτε τα καθήκοντά σας σαν επαγγελματίες. Για να κατανοήσουμε καλύτερα την διαφορά ας θεωρήσουμε το παράδειγμα ενός ενεργού ιατρού που παράλληλα ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο της κλινικής που εργάζεται. Σε περίπτωση που ο ιατρός αυτός πραγματοποιήσει ένα σφάλμα κατά την διάρκεια μιας εγχείρησης, τότε σε μία πιθανή αγωγή ενεργοποιείται το συμβόλαιο επαγγελματικής ευθύνης. Σε περίπτωση που ο ιατρός όμως πραγματοποιήσει εισήγηση για αγορά ενός διαγνωστικού μηχανήματος που θα οδηγήσει σε ζημιές την κλινική τότε σε μία πιθανή αγωγή εναντίον του από τους μετόχους ενεργοποιείται το συμβόλαιο διοικητικών αξιωματούχων.
Όσο καλύτερα μας περιγράψετε το εύρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας τόσο καλύτερα εμείς θα κατανοήσουμε τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από αυτές με αποτέλεσμα να σας προσφέρουμε μία συγκεκριμενοποιημένη κάλυψη που να ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα σας χαρακτηριστικά και όχι μία γενική και κατ’ επέκταση ακριβότερη κάλυψη. Επίσης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα εξετάσουμε την δυνατότητα προσθήκης μεγάλου αφαιρετέου ποσού (excess amount).
Οι αντασφαλιστές μας δεσμεύονται να εξετάσουν όλες τις περιπτώσεις που λαμβάνουμε και να τις αξιολογήσουν ξεχωριστά. Προσφέρουμε ασφαλιστική κάλυψη σε έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών ανεξαρτήτως από την φύση των δραστηριοτήτων τους, το μέγεθός τους, την αιτούμενη κάλυψη τους, τον αριθμών παραρτημάτων τους στο εξωτερικό ή την εθνικότητα των διευθυντών τους.
Το φάσμα των δραστηριοτήτων τους καλύπτει τους τομείς της τεχνολογίας (ΙΤ, mobile apps, Artificial Intelligence, CRM, web developing), των χρηματοοικονομικών (finance, holding companies), πωλήσεις συναλλάγματος (Forex, binaries, cryptocurrencies), ναυτιλία (shipping), διαφήμισης και προώθησης (marketing & advertisement), νομικές υπηρεσίες (trust, alternative funds), κτηματομεσιτικές υπηρεσίες κτλ.

Antigonos Theodorou

Typically replies within a day

Hello, Welcome to the site. Please check the below button to chat with me through Viber.

Powered by WpChatPlugins
;